Ikäihmisillä on ikäihmisten ATK-yhdistys Enter, jonka piirissä on laadittu mm. tietokoneen käyttökurssi.Kurssilla ei ole monta vuotta niskassaan. Opetettu käyttöjärjestelmä on Windows XP. On olemassa vanhempaakin materiaalia, joissa opetetaan vanhempia systeemejä, mikäli ikäihminen on perinyt laitteensa vaikka lapsiltaan. Tietokoneen abc, apc-seniorit. Tietokone iloksi ja avuksi on selkokielellä kirjoitettu PDF-muotoinen kirja netissä. Tältä sivulta pääset Kännykän käyttäjän ABC:hen.
Löysin eilen keuruulaisen opettajan laatiman sivuston, jossa on tosi paljon  nähty vaivaa tietokoneiden opetuksen eteen. Siellä on mainostettu mm. ilmaista Open Office toimistopakettia, joka on kuulemma aivan kalliin, kaupallisen Microsoftin Office-paketin veroinen.
Muutaman vuoden ikäinen, mutta käyttökelpoinen on Tietokoneen ajokortti-paketti, joka on tarkoitettu itseopiskeluun ja on silloin ilmainen. Napsauta @-osaajan pakettia vasemmassa sivupalkissa. Joitakin virheitä laajaan materiaaliin on jäänyt. Tietokoneen ajokortin voi suorittaa käymättä kursseilla, joita sinänsä järjestetään lukuisia eri puolilla Suomea. Tietokoneen ajokortista on kaksi versiota, suppeampi ja laajempi. Vaatimukset löydät yllä olevasta linkistä. Ajokortin suorittamiseen tähtääminen saattaa antaa ryhtiä opiskeluun. Tutkinnon voi tehdä näyttökokeessa jossakin siihen oikeutetussa paikassa. JM